Overzicht artikelen

De toekomst van Israël

De toekomst van Israël

Als de Messias terugkomt en het Koninkrijk van God begint, dan zal dat zijn in Jeruzalem en dan zal Israël niet ontbreken. Geen toekomst zonder Israël! Maar wat kunnen we nog meer zeggen over de toekomst van Israël?s terugkomt en het Koninkrijk van God begint, dan zal dat zijn in Jeruzalem en dan zal Israël niet ontbreken. Geen toekomst zonder Israël! Maar wat kunnen we nog meer zeggen over de toekomst van Israël?

En zij zal Hem de naam Immanuël geven

En zij zal Hem de naam Immanuël geven

De woorden die de profeet Jesaja tot het huis van David spreekt (Jes.7:14), hebben een diepe betekenis voor Israël en voor ons.

De Weerhouder

De Weerhouder

De apostel Paulus zegt dat aan het einde zware tijden zullen aanbreken. Mensen zullen meer van genot houden dan van God. In de tweede brief aan de Thessalonicenzen spreekt Paulus over de mens van de wetteloosheid. Maar hij zegt ook dat iemand hem nog steeds weerhoudt. Wie die onbekende Weerhouder?

Het Woord is vlees geworden - De Proloog van Johannes

Het Woord is vlees geworden - De Proloog van Johannes

Waar de evangelisten Mattheüs en Lukas vertellen over de geboorte van Jezus, heeft Johannes zijn proloog. Het leest als een nieuw scheppingsverhaal als hij zijn hoorders en lezers verkondigt dat het Woord vlees geworden is.

Granaatappels en Dadels

Granaatappels en Dadels

Twee citaten van Rabbi Kook

Jezus en de Kerk

Jezus en de Kerk

Heeft het besef, dat Jezus een Jood is en dat, dat geen bijkomstigheid is, ook gevolgen voor onze kijk op de kerk? Of om het anders te zeggen: heeft een verbreding van onze christologie ook gevolgen voor onze ecclesiologie?

Romeinen 7

Romeinen 7

Als de apostel Paulus voor het feest van Pinksteren terugkeert naar Jeruzalem, heeft hij eenmaal aangekomen in de stad een ontmoeting met Jakobus. Deze vertelt opgetogen over de groei van de gemeente en dat allen die to geloof in Jezus gekomen zijn, ‘ijveraars voor de wet’ zijn. Maar Jakobus brengt ook een gevoelige zaak ter sprake: het gerucht gaat dat Paulus overal in de wereld Joden de afval van de wet predikt. Hoe zit dat met Paulus?

Waarom Israël belangrijk is voor de kerk en mijn geloof

Waarom Israël belangrijk is voor de kerk en mijn geloof

8 redenen waarom Israël belangrijk is voor de kerk en uw geloof